Wednesday, April 21, 2010

update senyum symmetry.....

salam sejahtera...

ehem2x....huhuhu.ari ni xnakla skema2 sgt..hehe...ari ni kan sy rasa mcm xbes la plak..emmmm...sebabnya...emmmm.....pas 2 kan dlm kul 10 pg kwn sy msj ckp kak nurul a.k.a pembantu lab suh sy kasi lab repot yg sy anta..kasi sendiri kat dr eid...pensyarah sy..kak nurul ckp sy anta lewat...sy mengaku mmg salah sy pun..mmg salah sy pun sengaja anta lewat...tpkan sy agak segan la dgn pensyarah sy 2...dr eid sgtlah baik dgn sy...sy blaja dgn beliau dari zaman undergraduate lagi...dia mcm da tau2 ja repot mesti sy yg akan anta lewat...huhu...segan lor...pas 2 p jumpa dia..dia jas sengih2 jer...pas 2 dia tnya sy mcmne leh jwab x paper dia ari isnin ari 2..sy ckp bahawa xbleh sgt...dia pun sengih2 jer..

lepas anta repot sy teman besfren sy aifa g jumpe prof suhaimi bincang pasal research si aifa 2....sy xde kne mengena pun..tp ade jugakla sy bgi cdgn..hahaha...pas 2 abis jumpa sy dgn aifa pegi makan plak...pas 2 balek lab...aifa tgk cte korea sy plak study utk exam radiobiology...isnin ni ade exam...study la smpai pukul 5 ptg...aifa balek awal sikit..dlm kul 4 ptg da balek..tgl la sy sorg2 ja kat lab..borak2 dgn kak nurul....sembang2 pasal produk HPA...pas 2 sy pun balek bilik...huhuhu

Actually sy rindu sgt dengan usrah...sepanjang cuti ni xde usrah...patotla jiwa sy kacau sgt minggu nih..Ya Allah ampunkanlah dosaku andai aku terleka sebentar dgn duniawi...Sy rindu nak g dgr ceramah....huhu...sepanjang minggu study ni..sy jas membaca buku motivasi jer...Actually hari ni sy x berapa bermaya..bkan pe semalam sy x boleh tdo....sy xthu knapa n mengapa...

Td baru sebentar kwn sy ym...biasala minta nasihat sy..pasal masalah hati la plak..adoiii...sy plak terpaksa bagi nasihat...actually sy pun xla tere sgt nak kasi2 nasihat..pasal masalah sebegini..tp sy cuba gak..atleast peringatan utk diri sy jugak...huhuhu....haihhhh...

untuk kamu sahabatku:

pndai agama mmg kita kna pandai bukan sekadar utk
menjadi isteri kpd yg soleh tetapi kita belajar agama adalah untuk
bekalan akhirat...itulah yg paling penting wahai sahabatku..perbetulkan
niat terlebih dahulu...semua mesti kerana Allah s.w.t..bukan kerana sesapa
.. jodoh kita xthu dgn sape2 wahai sahabatku...mna tau allah tariknyawa
kita ke...itulah maksud betulkan niat terlebih dahulu...kite semua x
sempurna..selagi kita berusaha mencari cinta Allah...insylh perancangan
Allah lebih baik...huhu..kita x boleh cakap kita ni baik atau jahat ke..
sebenarnya nasihat yg ku bgi ni bukan sekadar menyuruh atau memaksa
orang lain tetapi untuk diri ini juga...ketahuilah sahabatmu ini jugak
pun kdg2 mengalami masalah yg sama...cme bnyakkan istifar je.baca
al-quran...btw same2 la kita cuba perbaiki diri kita..:)

huhu...ari ni sy jadi penasihat plak..demi kwn...sebenarnya sy rindu sgt kwn2 sy masa undergraduate dulu...sy rindu pd nolin(penulis blog MINAH JANGGAL)..diana..ezan..syamimi...misyah..bnyal lagi...yg penting sy rindu keluarga sy..da lama da xbalek KL..huhu..da dekat satu sem da pun..huhu...tp papepun hidup mesti diteruskan bak kata murni(penulis blog LOSE)...:)..

x sabar menanti hari esok...nak mulakan pg esok dgn sesuatu yg indah...PEACE!!!

Ya Allah ampunkan dosa aku seandainya aku menyebabkan fitnah kpd islam...

Barangsiapa bertakwa kepada Allah, nescaya Dia akan mengadakan baginya jalan keluar.
Dan memberi rezeki kepadanya tanpa di sangka-sangka.
Dan barangsiapa yang bertawakal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkannya.
Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan yang dikehendakiNya.
Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu.

1 comment:

wHo_wHy_dA said...

salam...xsaah kte beri nashat pd org..bgus gak tu..bt pedoman semua..:)